RC-Voetbal

RC Voetbal, al 6 teams

RC VoetbalDe onverwachte hit van 2012 is weer terug. Ook dit jaar hebben we weer een "voetbal" wedstrijd gepland als afsluiting van het buitenseizoen. Op 22 september gaan we op een paar vierkante meter, in teams van 2 tegen 2, een bal in elkaars doel butsen. Plezier gegarandeerd!

 

 

 

 Voetbal is uiteraard niet helemaal het juiste woord ervoor , maar autobal klinkt wat minder. Het doel is echter hetzelfde en dat is de bal zo vaak mogelijk in elkaars doel "schoppen" binnen de beschikbare tijd. Inschrijven voor deze wedstrijd kan in de vorm van teams. Elk team dient uit 2 personen te bestaan en een eigen teamnaam op te geven. Het technisch reglement is gelijk aan die van de vrije klasse op clubwedstrijden wat inhoud dat vrijwel elke wagen kan deelnemen zolang deze niet te groot is.

Mocht je zelf geen teamgenoot vinden die mee wil doen , schrijf je dan alsnog in , dan kunnen we ter plekke teams maken.

Uiteraard dient men er rekening mee te houden dat het een vorm van contactsport is waardoor het slim is om materiaal in te zetten wat een stootje mag oplopen. Omdat het veld zeer klein is en daardoor de snelheden laag zijn lopen de wagens echter zeer weinig kans op schade op. Tijdens de eerste editie van 2012 is welgeteld eenmaal een wagen kortstondig stilgevallen. Tevens zal er door wedstrijdleiding op gelet worden dat er op-de-bal gespeeld wordt.

De duur van de competitie en de afzonderlijke wedstrijden wordt bepaald op de wedstrijddag zelf en is mede afhankelijk van het aantal aanwezige teams. Er zal ter plaatse een competitie opgesteld worden. Dit jaar is dat echter geen uitvalsysteem maar een heus puntenkampioenschap waar alle teams minimaal 1 maal tegen elkaar uitkomen. (binnen de beschikbare tijd)

 

Opgesomt tellen de volgende regels :

- Technisch reglement van de "Vrije Klasse" (bij twijfel : contacteer wedstrijden@erceracing.nl (Jordy)

- Buitenzijde van voertuigen dienen van lexaan of andere plastic-soorten te blijven. (geen metaal dus)

- Op herhaaldelijk op-de-man spelen of wild gedrag volgt diskwalificatie voor die wedstrijd.

- Duur van wedstrijd en competitie afhankelijk van aantal inschrijvingen en beschikbare tijd.

 

Tips :

- Mag duidelijk zijn , maar gebruik vooral apparatuur wat "gebruikt" mag worden. Die ene Mabuchi motor , oud chassis en gebruikte bodies die in de hoek liggen zijn hier goed bruikbaar voor.

 

Inschrijven kan via de mail naar wedstrijden@erceracing.nl (Jordy)  Geef hierbij beide namen van de deelnemers en de teamnaam op. Deelname is alleen voor clubleden , en voor deze eindeseizoenswedstrijd gratis!

We zullen beginnen op 11:00 uur en de wedstrijd zal duren tot ongeveer de aanvang van de eindejaars huldiging + BBQ.

 

Inmiddels 13 man ingeschreven wat al 6 teams opleverd!

 

U bevindt zich hier: Home RC Racing R/C Voetbal RC Voetbal, al 6 teams