Rally Cup

Uitslag 2e RC Rallycup

offroadOp 25 november is de 2e wedstrijd uit een serie van 5 van de RC Rallycup verreden op ons outdoor circuit. Er was een gezellige opkomst van 20 deelnemers die met elkaar weer de strijd aangingen voor de eerste plaats in de 3 verreden klasses.

 

Rally klasse :

In de Rally klasse was het Patrick van Noort die er met de eerste plaats vandoor ging door alle 3 de finales te winnen. Voor de 2e positie achter Patrick werd hard gestreden door de mannen Per Koppert en Martin Monster. Uiteindelijk was het na de drie finales Martin die met 2 punten voordeel op Per de tweede plaats binnen wist te slepen.

Uitslag :

 1. Patrick van Noort
 2. Martin Monster
 3. Per Koppert
 4. Bouke Blaauw
 5. Patrick Hoevenaars

Unlimited klasse :

In de Unlimited klasse was er duidelijk één iemand die een slag sneller was dan de rest en alleen "pech-onderweg" had Alexander Roeleveld nog van de winst af kunnen houden. Door strak te rijden en de schansen beheerst te nemen wist Alexander de dag af te sluiten met de winst en de eerste prijs mee te nemen. De tweede plaats achter Alexander was echter net als in de Rally klasse nog niet zo snel bekeken en na twee van de drie finales waren het Fred van Bemmel en Ted Spinders die samen met een gelijk aantal punten op een gedeelde 2e plaats stonden. Hier was het de derde en laatste finale die de doorslag gaf waarin Ted voor Fred wist te eindigen en daarmee de tweede prijs mee naar huis nam. De winnaar van de B-finale werd Erik van de Wardt die voor Johan , Rinus en Rob wist te eindigen.

Uitslag :

 1. Alexander Roeleveld
 2. Ted Spinders
 3. Fred van Bemmel
 4. Jari Luijkenaar
 5. Cees van der Heijden
 6. Jens Waschk
 7. Sam Peperkoorn
 8. Winfried de Vries
 9. Erik van de Wardt
 10. Johan Smolenaers
 11. Rinus Luijkenaar
 12. Rob van der Looij

Junior Buggy klasse :

Deze nieuwe klasse van de RC Rallycup gaf ons deze keer een strijd om de eerste plaats en hier waren het Daan de Vries en Steijn Peperkoorn die na 2 verreden finales samen gingen voor de winst met een gelijk aantal punten. In de allerlaatste finale van de wedstrijddag was het uiteindelijk Daan die als eerste wist te eindigen en hierdoor de 1e prijs gewonnen had. Gevolgd door Steijn en Maryna.

Uitslag :

 1. Daan de Vries
 2. Steijn Peperkoorn
 3. Maryna Hlynska

 Wil je ook meedoen aan de RC Rallycup? Er worden nog 3 wedstrijden deze winter verreden op de circuits van MBC , HFCC en ons eigen ERCE.

Meer informatie en datums van de RC Rallycup zijn te vinden op de website RC-webmagazine. Ook is hier informatie te vinden over de jaarlijkse Dutch Tamiya Challenge :

Link naar Rallycup en Tamiya Challenge

 

U bevindt zich hier: Home RC Racing Rallycup Uitslag 2e RC Rallycup