Rally Cup

2e RC-Rallycup 2012/13

WinterrallyTrek je winterjas maar aan, want zondag 25 November 2012 is het weer zo ver - de jaarlijkse RC Rallycup. Ook deze keer zullen rijders (leden en niet leden) uit verschillende klasses strijden om de eerste plaats. De wedstrijd bestaat uit 5 heats van ieder 7 minuten. Waarvan 3 kwalificatie heats waarbij het gaat om zoveel mogelijk ronden rijden in 7 minuten en 2 finale heats waarin gestreden wordt voor de eerste plaats.

Speciaal voor deze wedstrijd worden er obstakels op onze baan gelegd zoals enkele kleine springschansen. Ook kun je corner-markers midden op de baan aantreffen die je wagen in onbelans proberen te brengen. Dit in combinatie met het koudere asfalt vraagt om andere rijkunsten waardoor de RC Rallycup een leuke afwisseling is voor onroad rijders.

De Cup doet ook dit jaar weer de clubs HFCC en MBC aan waardoor het ook voor ERCE-leden een mooie kans is om eens te proeven van een ander circuit van onze collega hobbyisten.

De onderstaande klasses zijn vertegenwoordigd:

  • Rally. Dit is een klasse voor 4wd en 2wd aangedreven touringcarmodellen in schaal 1/10 met een verhoogde rijhoogte om schansen te kunnen nemen. Alle rallywagens dienen gebruik te maken van Tamiya Rallyblock banden en te rijden met een 17.5 turns brushless of 27 turns brushed motor. Toegestane batterijen zijn net als bij clubwedstrijden maximaal 6-cel NiMh of 2-cel LiPo. Bodies die gebruikt worden zijn afgeleiden van echte (WRC) rallywagens zoals Ford Focus, Subaru Impreza en Mitsubishi Lancer. Ook Tamiya M-chassis modellen zijn toegestaan zolang ze voldoen aan de dezelfde genoemde regels.
  • Unlimited. Vergelijkbaar met de Vrije Klasse van onze clubwedstrijden mag er in deze klasse met van alles en nog wat aan verschillende modellen gestreden worden. (in dit geval off-road modellen) Enige regels zijn het gebruik van maximaal 7-cel NiMh of 2-cel LiPo batterijen en een minimale banddiameter van 87 mm. Dit om gebruik van toerwagen banden uit te sluiten en er echt op off-road banden gereden diend te worden. Ook de populaire Short-Course trucks zoals een Slash, Blitz en SC10 zijn welkom in deze klasse voor het betere off-road werk.
  • Junior Buggy. Overgewaaid uit de Dutch-Tamiya-Challenge is de klasse waarin junioren (tot 16 jaar) de instap in de hobby kunnen maken met betaalbare buggy-modellen. Buggy modellen van onder de +/- 150 euro zijn toegestaan zoals een Tamiya Fighter Buggy, Kyosho Sandmaster en LRP Twister. Deze modellen dienen zo standaard mogelijk te blijven met de motor en banden uit de bouwdoos. Ook hier met maximaal een 6-cel NiMh of 2-cel LiPo. Echt een leuke klasse voor de jeugd om van de hobby te proeven en een mooie show voor de toeschouwers.

Wedstrijdkalender

De wedstrijdkalender van 2012 telt 5 wedstrijden verspreid over de clubs ERCE, HFCC en MBC-de sluis:

1e wedstrijd:
21 oktober , Den Haag. (HFCC)
2e wedstrijd:
25 november , Eindhoven. (ERCE)
3e wedstrijd: 
13 januari , Gouda. (MBC-de sluis)
4e wedstrijd:
13 februari , Den Haag. (HFCC)
5e wedstrijd: 
10 maart , Eindhoven. (ERCE)

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt €7,50 voor senioren en €2,50 voor junioren.

Meer informatie over de RC Rallycup is hier te vinden : 

www.tedsrcshop.nl/rcwebmagazine.nl/rcwebmagzine

Inschrijven voor de wedstrijd kan hier :

 

Klik voor inschrijfformulier

 

U bevindt zich hier: Home RC Racing Rallycup 2e RC-Rallycup 2012/13