Wedstrijden

Reglement Open Clubwedstrijd 2015

Fotolia42640553SubscriptionXXLHierbij het technisch reglement voor de Open Clubwedstrijden van 2015 met hierin de enkele nieuwe afspraken zoals gemaakt op de afgelopen Algemene Ledenvergadering.

 

 

 

 

 

 

Mini klasse

De klasse voor Mini modellen van het merk Tamiya is zowel voor beginners en gevorderden een zeer leuke klasse. Voor beginners door de lage instapkosten , makkelijke opbouw van wagens en de wat lagere snelheid. En voor de gevorderden door de zeer competitieve strijd die door de grote gelijkheid in materieel onderling door de rijders geleverd wordt. 

Toegestaan voor de Tamiya chassis M01 t/m M06 en allen rijdende met een door de club aangeboden Carson Cupmachine motor. Deze motor wordt aan het begin van de wedstrijddag aangeboden en in het chassis gezet en aan het einde van de wedstrijddag weer door de club terug ingenomen. Door het roulatiesysteem rijd geen enkele rijder 2 wedstrijddagen met dezelfde motor wat de eventuele prestatieverschillen in motoren uitfilterd. Iedereen heeft gelijke kansen op basis van materieel in deze zeer leuke klasse. Het komt aan op de kunde van de coureurs.

Er worden in deze klasse 2 kwalificaties en 2 finales gereden tijdens de wedstrijden.

Aan het volgend technische reglement dient voldaan te worden :

CHASSIS 

M01, M02, M03, M04, M05, M05 ver II, M06 

AANDRIJVING

2-wiel aangedreven 

MINIMAAL GEWICHT 

1250 gram 

MAXIMALE BREEDTE

180 mm

MOTOR 

Carson Cupmachine.

Deze motor wordt door de club aangeboden op de wedstrijddag en na verrijden van finales weer ingenomen. Bij een vermeend defect aan de motor kan deze in overleg met de wedstrijdleiding vervangen worden. Gelijkende trainingsmotoren zijn in de handel verkrijgbaar voor +/- 10 euro. Onder andere bij Wouters Modelbouw. Zie "algemene wedstrijdinformatie" voor meer informatie 

REGELAAR

Vrij

ACCU

2-cel LiPo , 6-cel NiMh.

BANDEN

Tamiya profielbanden.

Door de hogere aanschafprijs en hogere prestaties zijn slickbanden van Tamiya niet toegestaan.

BODY (KAP)

Abarth 500 , Abarth 1000 , Alfa Romeo Giulia GTA , Alfa Romeo MiTo , Alpine A110 , Autobianchi A112 , Chevrolet "pick-up" , Datsun 240Z , Datsun 280ZX , Datsun 510 , Fiat 500 , Ford Anglia , Ford "pick-up" , Honda City , Honda CRX , Honda Fit/Mugen , Honda S800 , Mazda MX5/Eunos/Miata , Mazda RX7 , Mitsubishi Colt , Mini Cooper (Rover) , Mini Cooper (BMW) , Mercedes A-klasse , Morris Minor , Nissan Cube/Xanadu , Nissan March/Micra , Nissan Sunny , NSU-TT , Opel Corsa , Opel Speedster , Porsche 356 , Porsche 914 , Suzuki Aruto , Suzuki Swift , Suzuki Wagon-R , Toyota Starlet , Toyota Vitz/Yaris , Trabant , Volkswagen Golf-1 , Volkswagen Kever , Volkswagen New-Beetle , Volkswagen T1/T2/Bus

AANVULLINGEN

Motortandwiel : Maximaal 20 tanden tellend. Uitgezonderd voor de M04 met maximaal 21 tanden.

Interne tandwieloverbrenging : Hierin mogen geen wijzigingen in aangebracht worden.

Chassis : Optie-onderdelen en "bling" is toegestaan. Echter mag het standaard chassis ontwerp niet gewijzigd worden. Bij twijfel vraag wedstrijdleiding/wedstrijdvoorzitter.

Achtervleugel : Mag maximaal 5mm boven de daklijn uitsteken.

 

Stock klasse

De toerwagens in de Stock-klasse behalen een wat hogere snelheid wat meer coureurskunsten vergt.  De Stock-Klasse is een klasse die vooral bij gevorderden coureurs populair is. Naast de hogere snelheid is er ook veel meer uit de afstellingen van het chassis te halen wat deze klasse ook voor sleutelaars geschikt maakt. Aanpassen en afstellen van wielstanden , ophanging , schokdempers , tandwielen, motor timing , etc is in deze klasse allemaal mogelijk. Zowel coureurs met rijkunsten of afstelkunsten kunnen aan de slag in deze klasse.

Populaire toerwagens in deze klasse zijn ondere andere van Xray, Schumacher , Tamiya, 3-Racing, Associated, Spec-R, Durango.

Er worden in deze klasse 2 kwalificaties en 2 finales gereden tijdens de wedstrijden.

Aan het volgend technische reglement dient voldaan te worden :

SCHAALGROOTTE

1:10

CHASSIS 

Toerwagen chassis

AANDRIJVING

Vrij ,

Zolang de motor niet direct de aangedreven wielen aandrijft. Een "indirecte" aandrijving.

MINIMAAL GEWICHT 

1350 gram 

MAXIMALE BREEDTE

200 mm

MOTOR 

Minimaal 17.5 of meer wikkelingen van het type "brushless"

Vanaf 2014 is ook de Carson Cupmachine toegestaan voor een goedkopere instap in de klasse.

REGELAAR

Regelaars die zijn ingesteld op 0-graden vertiming (ookwel blinky-modus genaamd) zijn toegestaan.

ACCU

2-cel LiPo Hardcase

BANDEN

Rubber banden , merk en type vrij , maximaal 24mm breed.

BODY (KAP)

Sedan of Coupe vorm,

Achtervleugel/-spoiler mag niet boven de daklijn uitsteken.

  

Jeugd klasse

In de jeugd klasse mag de jeugd de degens kruisen, ben je aan het begin van het kalenderjaar onder de 16, heb je een rc auto en wil je wedstrijden rijden? Dan is deze klasse voor jou.

Er worden in deze klasse 2 kwalificaties en 2 finales gereden tijdens de wedstrijden.

Aan het volgend technische reglement dient voldaan te worden :

SCHAALGROOTTE

Van 1:10 tot en met 1:18 

CHASSIS 

Onroad chassis

AANDRIJVING

Vrij keuze

MINIMAAL GEWICHT

Geen minimum

MAXIMALE BREEDTE

Geen maximum

MOTOR 

Vrije keuze

REGELAAR

Vrije keuze

ACCU

Maximaal 2-cel LiPo hardcase , of 6-cel NiMh.

BANDEN

Vrije keuze

BODY (KAP)

Vrije keuze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2WD (Pan cars) klasse

Voor de formule 1 liefhebbers, de Le Mans fans plus de achterwiel aangedreven fanaten is er de Pan car klasse. Gereden volgen een uniek wedstrijdreglement, met Pit Stops en 1 langere finale.

Er worden in deze klasse 3 kwalificaties van 3 minuten en 1 finale van 15 minuten gereden tijdens de wedstrijden.  De snelste rondetijd bepaald je positie op de grid voor de finale. In de finale zijn 2 pitstops verplicht van 5 seconden. Let op, er kan maar 1 auto tegelijk de pits in! Indien er al iemand in de pits staat en je besluit toch een pitstop te maken, moet je wachten tot deze auto weg is en dan gaat pas jou 5 seconden stop in. Als je een pitstop gemaakt hebt zal op je nummerstikker een markering gezet worden. Na de race moeten er dus 2 markeringen op je nummersticker staan!

Aan het volgend technische reglement dient voldaan te worden :

 

SCHAALGROOTTE

1:10

CHASSIS

2WD direct drive  pan car.

BANDEN

Merk en type vrij.

MOTOR

Merk en type vrij.

REGELAAR

Merk en type vrij.

MIMIMUM GEWICHT

Vrij

MAXIMALE BREEDTE

205 mm

BODY

Formule1, Gran Tourismo, LMP  of Nascar body. Alleen 1/10 realscale body's

 

Graag meer informatie over de wedstrijdklassen en/of clubwedstrijden?

Op trainingsdagen zijn altijd leden aanwezig die u graag te woord zullen staan. Velen hebben ervaring met wedstrijdrijden en weten wat voor u een juiste klasse zal kunnen zijn. Daarnaast staat onder "Algemene Wedstrijdinformatie" wellicht een antwoord wat u zoekt. KLIK HIER   

Daarnaast is het mogelijk te mailen naar de wedstrijdvoorzitter voor meer informatie :  wedstrijden@erceracing.nl  (Rob)

U bevindt zich hier: Home RC Racing Open Clubwedstrijden Reglement Open Clubwedstrijd 2015