Mini-Z

Kyosho Mini-Z

Mini-z-MR-02 Tijdens het winterseizoen is op woensdagavond een Kyosho Mini-Z circuit geopend in ons clubgebouw in EIndhoven. Vooralsnog vinden er geen officiele wedstrijden plaats.

Mini-Z

De Mini-Z RC raceauto's zijn uitgerust met de moderne 2,4 GHz technologie, dat garant staat voor maximale raceprestaties. De achteras is uitgevoerd met een veer, dus het chassis is zeer flexibel. De AAA-batterijen liggen naast elkaar op het chassis, waardoor het zwaartepunt zeer laag ligt. Dit maakt het mogelijk om met hoge snelheid een bocht te nemen. De 4 AAA-batterijen gaan ongeveer 30 minuten mee.

De elektronica en de techniek zijn hoogstaand. De ontvanger heeft een geïntegreerde FET-regelaar, die is geklokt op een hoge frequentie. Hierdoor kan de motor zeer nauwkeurig worden aangestuurd. Een snelle digitale servo zorgt ervoor dat de stuurcommando's snel worden doorgegeven. De Mini-Z is zeer robust en gaat niet snel kapot.

Kenmerken:
Ready-To-Run Set
2.4Ghz technologie
Body met prachtige schaalkenmerken
Veel mechanische grip en nauwkeurige besturing
Digitale stuur servo
Grootste selectie van tuningonderdelen en carrosserieën

Specificaties:
Lengte: 175 mm
Breedte: 77 mm
Hoogte: 45 mm
Wielbasis: 98 mm
Gewicht: 176 g
RC functies: Gas en sturen

Type RC Auto's

Op het circuit wordt gereden met standaard 2-wiel aangedreven Mini-Z modellen. Er wordt zowel gereden met de MR-02 als de nieuwere MR-03. Kwa rijeigenschappen is er weinig verschil. Wij rijden zonder enige noemenswaardige aanpassingen aan de auto.

Een Kyosho Mini-Z (MR-02) komt rijklaar uit de doos en is verkrijgbaar vanaf ongeveer 150 Euro.

Wel adviseren wij om de banden te vervangen (hardheid 20 achter en 30 voor) en gebruik te maken van het meegeleverde 7-tands motor-tandwiel.

Kyosho Mini-Z MR-02 op Youtube

 

U bevindt zich hier: Home RC Racing Mini-Z Kyosho Mini-Z