Tamiya Cup

2e Tamiya Cup 2015

tamiya-logo


Bij ERCE was dit jaar de tweede wedstrijd in de serie. Het was de eerste outdoor wedstrijd, fris maar met een lekker zonnetje.

Net als de koeien die weer de groene weide in mogen stonden ook de coureurs te popelen om van start te gaan. Met een ongekende opkomst van maar liefst negentig deelnemers verdeeld over 6 klassen was het weer een gezellige boel op het circuit van ERCE.

Daardoor werd het ook een drukke boel en was de organisatie helaas genoodzaakt om de heats terug te brengen naar 5 minuten om nog een beetje op tijd te eindigen. Zelfs de pittafels moesten strak verdeeld worden om iedereen te kunnen laten sleutelen.
Bij de jonge fighter buggy deelnemers paste het deelnemersveld nog net in een heat. Winnaar werd het Maarten Wouters. Celine Beijerbacht van ERCE werdt knap vijfde en vierde in beide finale heats.


De Top Stock klasse werdt vereden in drie finale heats en was daarmee de best vertegenwoordigde klasse met 22 deelnemers. ERCE's Johan Smollenaars werd negende en zevende in de B finale. Eindwinnaar van de A finale werd Martijn van der Heijden van RC Hotwheels met een overtuigende overwinning in beide heats.

De M-chassis klasse is als vanouds populair. Met 20 man aan de start kwamen voor onze eigen club Randall Haddocks, André van der Wal, Nico Beijerbacht en Harry Siebeling uit in deze klasse. Ook deze klasse is overtuigend gewonnen door Martijn van der Heijden met overwinningen in beide finale heats. Echter met felle tegenstand van "onze" Andre die knap tweede werd in beide finale heats.

De Euro TW klasse werd ERCE met drie man vertegenwoordigd. Erik-Jan Mol en Fons Stabel wisten zich in de A finale te rijden waarin Eric-Jan de eerste finaleheat won en derde werd in de tweede. Hans Oei wist niet de A finale te bereiken en zag zich ook geconfronteerd met pech vlak voor heat 2. Met de geleende wagen van Erik-Jan vertoonde hij een fraai staaltje rijkunst door pardoes de heat te winnen. Erik-Jan Mol werd met diezelfde wagen 2e. We moeten Erik- Jan toch zover zien te krijgen om zijn setups te delen! Eindwinnaar van de serie werd Eric Bresser. 

Jordy van der Ven gaf op deze dag rijles in de formule 1 klasse! Gerespecteerd rijders en titelwinnaars in het veld deelnemers werden simpelweg op een ronde gezet. De baan en bandenkennis van Jordy gecombineerd met een foutloze rijstijl maakt hem onverslaanbaar. Een winst in beide A finale heats was zijn deel. Opvallend was de prestatie van Dennis van der Wagt die zijn F1 debuut bekroont zag met een knappe derde en negende plaats in de A finale. Erik-Jan Mol kon naar eigen zeggen geen passende setup vinden maar wist toch de A finale te bereiken met een achtste en vijfde plaats. Patrick van der Bilt werd in beide B finales vierde.

Tot slot de supersnelle Euro GT klasse. In deze klassen kwamen veel Belgische deelnemers aan de start wat de wedstrijd een Internationaal karakter gaf. De dagoverwinning ging naar Bart Vervloessem die in de eerste heat partij kreeg van ERCE'S thuisrijder Fons Stabel. Fons wist de tweede plaats veilig te stellen in de eerste finale heat maar kreeg wat tegenslag in de tweede heat waar hij zevende werd.

We mogen terugkijken op een zeer geslaagde dag bij ERCE. Er viel eigenlijk geen wanklank te bespeuren, behoudens dat gastrijders klagen over geen grip. Wij zijn dat gewend dus vinden dat normaal! Op het Tamiyacup forum regende het complimenten voor de wedstrijd en met name de perfecte wedstrijdorganisatie en catering. Stiekem hopen we volgend jaar misschien de 100 deelnemers te bereiken, echter heeft de Tamiyacup organisatie al aangegeven dan waarschijnlijk in te moeten grijpen om dat de grenzen van de mogelijkheden dan echt bereikt zijn.

De volgende Tamiyacup wedstrijd vindt plaats op 17 Mei 2015 bij RC Hotwheels in Deventer. Wees er op tijd bij want vol is vol!

Voor alle uitslagen kun je terecht op de website van de Tamiya Cup

U bevindt zich hier: Home RC Racing Tamiya Cup 2e Tamiya Cup 2015