Wedstrijden

Ijsrace ERCE Eindhoven, 2 februari 2020

IMG 20190126 WA0004

Alweer voor de vijfde keer organiseerde ERCE de ijsrace in het Ijssportcentrum Eindhoven. Het wordt voor de organisatie inmiddels bijna routine, en ook de medewerkers van het Ijssportcentrum beginnen ons te herkennen. Toch blijft de ERCE ijsrace een bijzonder evenement op de kalender.

 

Ook deze keer konden we naast de eigen leden weer een groep rijders van buitenaf verwelkomen. Zo was er een gezellige groep uit Utrecht en maakten Tamiyacup Martijn en André een nog langere reis.
Helaas ging de unlimited klasse dit jaar niet door. Wel zagen we bij de rallyklasse dit jaar een mooi veld met twee volle heats. Hierdoor konden we drie kwalificatieheats en twee finales rijden.


Stipt om 10u was de ijsvloer netjes gedweild en begon de opbouw van het circuit. Door de ervaring en omdat iedereen even meehielp was het circuit snel uitgelegd en stond de afscheiding met de recreatie schaatsers op zijn plaats. Het duurde even voor de slangen vastgevroren lagen, en iets na half elf kon iedereen de zelfgemaakte spike banden proberen en testen of de achter de computer bedachte 3D ontwerpen ook echt werken. Net als voorgaande jaren zien we weer slimme constructies om het ijsgruis zoveel mogelijk van de apparatuur te houden. Ook staan er voldoende bussen WD40 op de werktafels.


De meeste rijders hebben een omgebouwde 4WD toerwagen of gebruiken een speciale rally auto. We zien een mix van chassis in gebruik. Vooral de klassieke Lancia Delta body in combinatie met mooi driftwerk van Hans trekt veel aandacht.
Al tijdens de kwalificaties bleek dat je eerst de race moet finishen voor je kunt winnen. Een foutje is op het gladde ijs is zo gemaakt en het kunststof wordt bij de lage temperatuur toch brosser en breekt daardoor sneller. Na de drie kwalificaties stond Erik-Jan bovenaan de ranglijst.


Na een korte pauze met tijd voor friet, warme koffie en chocomel of wat extra trainingsrondjes, volgden de finales. Ook hier bleek weer dat je de finale eerst zonder schade moet uitrijden. Alhoewel Timon de tweede B finale voldoende voorsprong had om ook zonder te finishen de meeste rondjes te rijden. Erik-Jan verkeek zich bij het inhalen halverwege de race, waardoor Dave makkelijk naar de eerste plaats kon rijden met de speciale ijsracer van Cees. De tweede finale was voor Erik-Jan voor Dave. De uiteindelijke uitslag was op basis van de resultaten van beide finales, en achter Dave had iedereen een goede en een matige finale gereden. Uiteindelijk mochten Youri als tweede en Martijn als derde het podium op.


Na de laatste finale wordt alles weer snel opgeruimd, en zelfs de recreatie schaatsers helpen mee, zodat deze al weer snel op de hele ijsbaan kunnen schaatsen.
Wederom een dankwoord aan het ERCE bestuur voor het organiseren van de ijsrace en het van het circuit naar de ijsbaan en terug brengen van de spullen.

 

uitslagen : MyRcm

 

U bevindt zich hier: Home RC Racing Ijsrace ERCE Eindhoven, 2 februari 2020