Wedstrijden

Klassen Zaterdagavond Competitie

In 2013 kan in de onderstaande klassen deelgenomen worden :

 

Mini :

In deze klasse wordt gereden met het Tamiya M-chassis. Dit zijn verkorte toerwagenchassis met meestal hatchback bodies en zijn alleen op 2 wielen aangedreven. De Mini klasse is een klasse die redelijk betaalbaar is en bovendien zeer competitief. In deze klasse worden relatief lage snelheden behaald , alhoewel er stevig mee doorgereden kan worden.Het gaat tevens om de skills van de rijder. De auto's zijn zeer gelijkwaardig en in het circuit in Eindhoven zitten weinig snelle stukken. In de Mini klasse wordt het lange rechte stuk namelijk onderbroken met een lastige chicane waardoor een foutje snel is gemaakt!

Snelste Ronde

(verschijnt hier na de 1e Open Clubwedstrijd)

RC Auto's

De volgende RC auto's mogen deelnemen aan deze klasse:

 • Tamiya M01, M03 en M05. (met voorwielaandrijving)
 • Tamiya M02, M04 en M06. (met achterwielaandrijving

De voorwielaangedreven M-chassis auto's zijn over het algemeen makkelijker te besturen en daardoor ook direct competetief. De M03 en M05 zijn de meest populaire modellen waarvan de M05 het meest recente model is.

Reglement

(volgt snel)

Interesse?

Door de lage kosten voor de aanschaf van een Mini chassis alsmede het wedstrijd klaar maken is de Mini klasse een hele leuke klasse om met RC racen te beginnen en ervaring op te doen. Kom eens langs op de club en laat je informeren door één van de rijders!


 

Stock :

De Stock klasse is ideaal voor de eigenaren van een vierwiel aangedreven toerwagen model die de combinatie van sterke competitie en hoge snelheid zoeken. Wagens in deze klasse zijn vanuit de bouwdoos bedoeld voor 1 ding, en dat is hard gaan! De combinatie van aandrijving op alle 4 de wielen, hoge downforce en snelle motoren maakt dat deze wagens vrijwel onverslaanbaar zijn op het technische circuit van ERCE.

Racen in in de Stock klasse bied voor iedereen wat wils. De onderlinge competitie is sterk zodat close racing mogelijk is en vaak tot de laatste minuut de race spannend is. Ook bied deze klasse veel plezier voor diegene die van sleutelen aan techniek houd want deze wagens zitten vol met zaken die afgesteld en aangepast kunnen worden zoals de schuine positie van de wielen op het wegdek voor meer of minder grip en aanpassingen aan tandwieloverbrengingen voor een hogere topsnelheid op het rechte stuk of een betere accelleratie uit de bochten. Ook kan er gespeeld worden met schokdempers om een zo goed mogelijk contact met het wegdek te houden.

Echter ook voor coureurs met minder interesse in de techniek en die vooral graag competetief willen racen is de Stock uitstekend geschikt. De beschikbare modellen voor deze klasse beschikken vaak over een zeer goede allround basis set-up die ontwikkeld zijn door de beste coureurs van de wereld uit EK en WK wedstrijden. Misschien niet de beste set-up voor elk circuit, maar met goede rijkwaliteiten en racestrategieen is hier ook veel plezier (en mogelijk winst!) mee te behalen.

Snelste ronde

(verschijnt hier na de 1e Open Clubwedstrijd)

RC Auto's

Populaire toerwagen modellen die gebruikt worden in de Stock klasse zijn:

 • Xray T2 en T3
 • Schumacher Mi4
 • Tamiya TRF416 en TRF417
 • Yokomo BD5 en BD7
 • Associated TC6
 • Corally RDX en HMX

Reglement

(volgt snel)

Interesse?

De Stock klasse is geschikt voor een breed publiek. Er is close racing, snelheid, interessante techniek en veel aan de voertuigen af te stellen om voor ieder wat wils te bieden.  


 

Modified :

De allersnelste klasse op het circuit van ERCE is de Modified klasse. Net als in de Stock klasse wordt er gereden met zogeheten Toerwagen modellen die meestal aangedreven worden op alle 4 de wielen. Echter is de keuze van motor, snelheidsregelaar en type band in deze Modified klasse vrij waardoor zelfs nog hogere snelheden behaald kunnen worden dan in de Stock klasse. Geen enkel andere wagen gaat sneller het circuit van ERCE rond dan een Modified toerwagen. Ervaring met RC racen is een vereiste in deze klasse.

De rondetijden van de Modified klasse zijn gemiddeld niet heel veel sneller dan die van de Superstock klasse. Echter de manier waarop deze tijden behaald worden vraagt niet alleen kennis van afsteltechnieken en goede set-ups maar ook een hele goede wagencontrole. Niet voor niets dat deelnemers in deze klasse al de nodige ervaring hebben opgebouwd in de overige klassen en een uitstekende controle in de vingers hebben. Niet iedereen blijkt in staat om met deze snelheden een wagen goed over het circuit te leiden, al is veel van deze kennis wel te leren voor coureurs die hiervoor de tijd nemen en de ervaring op bouwen in de overige klasses.

Snelste ronde

(verschijnt hier na de 1e Open Clubwedstrijd).

RC Auto's

Populaire wagens in de Modified klasse zijn gelijkend aan die van de Stock klasse:

 • Xray T2 en T3
 • Schumacher Mi4
 • Tamiya TRF416 en TRF417
 • Yokomo BD5 en BD7
 • Associated TC6
 • Corally RDX en HMX

Reglement

(volgt snel)

Interesse?

De Modified klasse is precies voor die deelnemers die de Stock klasse nog wat langzaam vinden en een extra uitdaging zoeken. De Modified klasse is hiervoor geschikt met snelle en listige 4 wiel aangedreven modellen. Wel is de nodige race ervaring vereist en de Stock klasse is hier de beste opstap voor. Kom vooral eens kijken naar de snelheid van deze wagens tijdens een clubwedstrijd!


 

Vrije Klasse :

In de Vrije Klasse tref je het meest bonte startveld aan. Hier kun je namelijk deelnemen met vrijwel elk on-road model in de schaal 1/10 of kleiner waardoor je de meest vreemde voertuigcombinaties aantreft. Zo kan het zijn dat een super wendbare Mini Cooper een snellere Toerwagen het vuur aan de schenen legt of een F1-wagen die maar met moeite een Hot Rod achter zich weet te houden. Zolang de wagen bedoeld is voor on-road racen en niet te groot is kun je het aantreffen in deze Vrije Klasse.

De Vrije Klasse is net als de Mini klasse ideaal voor de beginnende coureur. Waar de Mini klasse vooral een betaalbare en toch competetieve klasse is, heeft de Vrije Klasse als voordeel dat weinig extra aanpassingen nodig zijn aan een voertuig om deel te mogen nemen aan een clubwedstrijd. Mocht je net een hele mooie Ready To Run model gekocht hebben, wat niet voldoet aan de regels van de andere klassen, kan er met weinig tot zelfs geen aanpassingen deelgenomen worden aan de Vrije Klasse.

Naast dat deze klasse geschikt is voor beginnende coureurs is het ook heel interessant voor coureurs met wagens waar ooit in het verleden nog wedstrijden mee gereden kon worden, of voor voertuigen waar net niet voldoende fans voor te vinden zijn om een speciale klasse voor op te starten. Hierdoor kun je deelnemen met voorwiel aangedreven toerwagens , of met achterwiel aangedreven modellen zoals F1-wagens waar tegenwoordig minder animo voor te vinden is.

Snelste ronde

(verschijnt hier na de 1e Open Clubwedstrijd)

RC Auto's

Enkele populaire modellen uit het bonte gezelschap aan wagens die je aan kunt treffen zijn :

 • Tamiya TT01, TA06 en TB03. (toegankelijke 4wd toerwagen en GT modellen)
 • Tamiya FF02 en FF03. (voorwielaangedreven toerwagen modellen)
 • Tamiya F103 en F104. (achterwiel aangedreven F1 en GT modellen)
 • 3-Racing Sakura. (betaalbare 4wd met grote prestaties)
 • Traxxas Rally VXL. (vooral bekend als Ken Block model)

Reglement

(volgt snel)

Interesse?

De makkelijk te begrijpen regels maken deze klasse interessant voor elke rijder. De beginner die wil proeven van wedstrijdrijden of de ervaren coureur die een keer interesse heeft in het rijden met "iets anders". Kom vooral eens langs om te kijken naar deze klasse en misschien is het wel iets voor u! 


U bevindt zich hier: Home RC Racing Zaterdagavond competitie (ZC)