Geschiedenis

De geboorte van ERCE. Begin 1996 hadden Björn Zweegers en Henk Fick afgesproken om op een geasfalteerde parkeerplaats met radiografisch bestuurde modelauto's te rijden. Al snel groeide het aantal rijders en ontstond de behoefte aan sturing en structurering. In die eerste periode werd een circuit gemaakt van met water gevulde flessen dat al snel werd vervangen door stukken PVC-buis, waarmee een chicane en bochten werden uitgelegd.

Toen de groep tot zo’n 15 rijders was gestegen was de tijd rijp om naar het echte werk te gaan, het oprichten van een vereniging. Uiteindelijk is hier op 27 mei 1997 ERCE uit voorgekomen. Vanaf die datum heeft ERCE haar circuit op een van de geasfalteerde handbalvelden op sportpark Woensel aan de Oude Bossche Baan te Eindhoven liggen. Het oprichten van ERCE bleek een schot in de roos te zijn. Er was enorm veel behoefte om in clubverband op een "eigen" circuit te kunnen rijden. Telde ERCE op 1 juni 1997 15 leden. Aangezien een startende vereniging in het begin veel moet investeren in voorzieningen is direct een actief beleid gevoerd om sponsors te werven. In deze opzet is ERCE zeer redelijk geslaagd, getuige de vele reclameborden rondom ons circuit. De eerste sponsorbijdragen zijn geheel geïnvesteerd in het circuit, een rijderstellage en een elektriciteitsvoorziening.

Later zijn daar een compressor en een geautomatiseerd telsysteem aan toegevoegd en nog weer later, nadat de gemeente een verharding had aangebracht, een kantoor unit en overdekte werktafels met ruimte voor 60 tot 80 rijders. In 2003 is er een nieuwe rijderstelling geplaatst en beschikken we nu ook over een eigen clubgebouw met alle faciliteiten. ERCE is hiermee de enige electro vereniging in het zuiden van het land met een eigen permanent circuit met een zeer moderne accommodatie. Na eerst voorzichtig te zijn begonnen met het gelegenheid geven tot het rijden op een afgebakend circuit, is vanaf 1998 de organisatie van wedstrijden ter hand genomen. In het eerste jaar nog besloten wedstrijden, maar vanaf 1999 voor iedereen toegankelijk. Inmiddels hebben tal van rijders uit binnen- en buitenland op ons circuit gereden waaronder een aantal Nederlandse kampioenen, maar ook Europese kampioenen en zelfs een wereldkampioen. Wil je komen rijden en ben je (nog) geen lid? dat kan, meld je bij de sleuteldrager die op het circuit is en na het betalen van een kleine bijdrage van €6,00 mag je de gehele dag gebruik maken van onze faciliteiten. ERCE heeft vrijwel direct het belang van internet ingezien en was kort na de oprichting al op het net te vinden. Sedert het voorjaar van 2000 heeft ERCE haar eigen website. www.erceracing.nl