Over ERCE

Demo rijden bij de DAF

220Net als vorige jaren was ERCE weer aanwezig tijdens de DAF museum dagen. Op de centrale plaats op het DAF terrein was met buizen en velgen een circuit uitgezet en een oude DAF truck fungeerde als rijdersstelling en gaf ruimte om aan de auto’s te sleutelen.

 

 

Sinds dit jaar heeft ERCE de beschikking over eigen Tamiya TT01 chassis. En speciaal voor deze museum dagen zijn deze voorzien van truck body’s en truck banden, gelijk aan de racetruck die in het DAF museum staat. De snelheid van de demotrucks is begrensd, zodat onervaren rijders het RC rijden snel door krijgen en de iets meer ervaren rijders de demotrucks heel laten.

Na het opbouwen bleek het zaterdag door de regen niet mogelijk om te rijden. Zondag was het prima weer, en hebben we tussen 10u en 16u vele kinderen (en volwassenen) laten rijden met de demotrucks. De ERCE leden maakten er om het kwartier een mooie show van met hun eigen auto’s.
De auto’s en de truckbody’s hebben het prima gehouden, helaas blijken de zenders door het ontbreken van de mogelijkheid om deze electronisch te begrenzen beperkt geschikt voor demo’s.

We hebben de hele dag behoorlijk wat publiek langs gehad, en een aantal zeer geinteresseerde rijders gesproken, die zeker nog eens bij ERCE gaan kijken.

 

U bevindt zich hier: Home Over ERCE Demo rijden bij de DAF