Wedstrijden

7e Open Club Wedstrijd 2018

Flag

Ook de laatste clubrace van seizoen 2018 is alweer verreden.

 

 

 

 

 

 

 

Voor het eerst sinds jaren is er dit seizoen geen enkele race verregend en zijn dit jaar alle races onder droge omstandigheden verreden, wat ook niet anders kan na zo’n mooie zomer.

Helaas vandaag geen vintage en truck klasse door te weinig inschrijvingen. Ook de mini valt iets terug met 6 deelnemers. Maar wel twee volle heats in de stock klasse, en mooie velden in de Pancar en de Rookie klasse. Voor het clubkampioenschap zijn alle kampioenen al bekend, zodat iedereen zonder druk lekker kan racen.

Totaal 35 deelnemers staan ’s ochtends klaar. Zonnetje erbij, schoon asfalt, verse koffie, en een ontspannen sfeer zijn voldoende ingrediënten voor een mooie racedag.

De Rookies beginnen zoals vanouds de wedstrijd. Joost rijdt strak naar de eerste plaats, maar in de tweede finale wordt het nog spannend doordat Mark met heel snelle en constant rondes achter Joost aanjaagt. Opvallend is dat de eerst vijf Rookies een snelste rondje in de 20 sec rijden. Dat is snel. En er wordt ook heel constant gereden. Vooral de tweede finale was heel goed.

De Mini klasse is nipt gewonnen door Fons. Vertrokken van pole wist Fons in de eerste finale de snelste man op de baan Fred voor te blijven. In de tweede finale duurde het een paar rondes voor Fons op gang kwam en reed Fred ondertussen al ver voorop. Een klein foutje kost Fred uiteindelijk de dag overwinning, omdat Fons in de eerste finale net anderhalve seconde sneller was geweest. Rob eindigt op de vertrouwde derde plaats.

De stock klasse is met 17 rijders weer de grootste klasse. Pascal knalt in de eerste heat op een nog koud circuit naar 25 rondjes, en mist net de beste jaartijd. Achter hem zit het veld dicht bij elkaar. In beide finales rijdt Pascal onbedreigd naar een verdiende overwinning. Ron (“Opa”) wordt in beide finales tot het uiterste gedreven. In de eerste finale wordt hij opgejaagd door Erik-Jan en weet hem net met een tiende van een seconde voor te blijven voor de tweede plaats. En in de tweede finale krijgt Ron voor de derde plaats Michael achter zich aan, en weet op ervaring met een verschil van 4 duizendste van een seconde de derde plaats vast te houden.

De F1/Pancar klasse was een leuke mix tussen LM body’s en F1’s. Waarbij het weinig lijkt uit te maken of je met een hypermodern of met een chassis uit de vorige eeuw rijdt. Vooral de bandenkeuze en de balans in het chassis zijn belangrijk bij deze lichte tweewiel aangedreven auto’s. Patrick had vanaf de tweede heat de juiste banden en reed mooi constante rondetijden. In de tweede finale verwisselt Paul zijn LM voor de vertrouwde F1, en na een rommelig begin met wat duw en trekwerk met Sander, knalt Paul er een paar heel snelle rondes uit en haalt Patrick in. Patrick pakt echter met twee constant gereden finales de dag overwinning.

Dit was dan weer het eind van ERCE-seizoen 2018. Eind september nog even de barbecue met daarvoor een behendigheid en caravanrace. We hebben mooie en goed bezochte races gehad.
Rob, Peter, Ed, Niels, de Catering en iedereen die meegeholpen heeft met de wedstrijden, heel erg bedankt voor weer een geslaagd ERCE seizoen!

De podiumplaatsen waren voor:

Rookie's:

 1. Joost
 2. Mark
 3. Teun

M-Chassis:

 1. Fons
 2. Fred
 3. Rob

Stock:

 1. Pascal
 2. Erik-Jan
 3. Ron

F1/Pancar:

 1. Patrick
 2. Paul
 3. Sander

 

Link naar de uitslagen : MyRcm

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen 7e Open Club Wedstrijd 2018