Wedstrijden

7e Open Club Wedstrijd 2015

220

De race was zwanger van verwachtingen en spanning, in sommige klasse zit het qua punten, dicht bij elkaar.

 

 weer

Neerslag :                   0%
Lucht temperatuur :  18 °C
Lucht vochtigheid :   75%
Wind :                          5 km/h
Asfalt temperatuur :  25 °C

inline

De weersverwachting maakten enkele rijders nerveus zelfs ballonnen werden in de app groep gevraagd, enkele waren goed voorbereid en waren tijdig met plastic dip in de weer geweest om de mogelijke voorspelde bui, dan hopelijk probleemloos door te komen.

Ook het PDR racing team was redelijk voorbereid en voor het eerst in de ERCE geschiedenis konden vader en zoon (André en Jari) in hun eigen klasse clubkampioen worden.
Tijdens deze laatste OC waren er ook rekenkundige en tactische elementen in het spel gezien de wel/niet inschrijvingen in de stock klasse.

Zowaar ineens van 2 naar 9 rijders. Tijdens de rijders briefing had onze wedstrijd leiding nog enkele bijzondere mededelingen bijv. de by/pass, tijdens de finale niet meteen de lus in, waar het vaak knalt, alhoewel daar hebben sommige de lus niet voor nodig (smiley) maar in de doorloper rechtdoor rijden i.p.v. de lus in te gaan, in de praktijk bleek dit goed te functioneren.

Bij de jeugd klasse:

Voorheen de vrije klasse, hier lijkt het wel weer een beetje op, omdat er met verschillende motoren geracet wordt zelfs met één 13,5T motor.  5 jeugdleden waren aan de start waarbij Stijn in de 1e en 2e finale de éérste plek bemachtigde, in de 1e finale eindig Celine op de 2e positie en Yoeri 2e ook in de 2e finale. Olivier eindigde keurig 3e in de beide finales.
Note: snelste ronde gereden door Stijn met één lap time van 18,14 sec.

Bij de mini klasse:

Gingen de gevestigde namen van start, wederom een mooi deelnemers veld met 9 piloten. Gezien het snelheidsverschil in de vorige race hadden Rob en ondergetekende geïnvesteerd in een bijzonder wapen onder de kap (een soort KERS systeem) (red: uh, NOT) zodoende was dat verschil gecompenseerd en hebben andere rijders dat aan den lijve ondervonden. PDR rijder André hoorde dat het kampioenschap hem eigenlijk niet meer kon ontgaan, was maar goed ook, want het was zijn dag niet, slechte accu en een te los draaiend kogel-differentieel zorgde ervoor dat hij het in snelheid moest afleggen. Randall reed in beide finales soeverein aan kop en wist deze dus ook als winnaar af te sluiten gevolgd door Nico en Rob.
Node: snelste ronde gereden door Randall met één lap time van 21,20 sec.

Bij de stock klasse:

In onze koningsklasse, kon het nog spannend worden omdat het verschil maar 4 punten in het voordeel van Jari was, één electronisch probleem (zijn motor was niet helemaal meer oksel fris) of een mechanisch defect had zomaar roet in het eten kunnen gooien. Zijn mechanic is goed bezig geweest om de Sakura “the special one” LRP gedreven, te preparen op vochtige omstandigheden. Gelukkig bleef het droog en was het aardig om te zien dat Erik-Jan het Jari moeilijk kon maken, Erik-Jan kwalificeerde zich als 1e op de startgrid maar wist deze positie in beide finales niet te behouden. Daarbij gezegd dat Jari in de 1e finale profiteerde van de schermutselingen achter hem, tussen Nico en Erik-Jan. Einduitslag in beide finales 1e Jari, 2e Erik-Jan en 3e Nico.
Note: snelste ronde gereden door Erik-Jan met één lap time van 17,70 sec.

De F1 / Pancar klasse:

Hier ook één mooi deelnemers veld met 9 piloten. Onze gelouterde wedstrijd rijder Jordy was wederom te sterk voor zijn collega rijders, voor PDR racing team een mooie aanwinst, maar het schijnt dat Torro Rosso met een nog mooier aanbod gaat komen.
Na 15 minuten racing time wist Jordy 46 ronden af te drukken, Erik-Jan 44 ronden en Edwin 43 ronden. De eindstand is dus bekend.
Note: snelste ronde gereden door Jordy met één lap time van 18,46 sec.
Hoewel de kampioenen van dit jaar wel bekend zijn denk ik, wil het bestuur dit officiële gedeelte tijdens de BBQ op 27 september bekend maken en de rijders dan huldigen. Tot dan.

Uitgebreide uitslagen kunt u HIER vinden.

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen 7e Open Club Wedstrijd 2015