Wedstrijden

3e Open Club Wedstrijd 2015

220

Het is weer zover. De eerste zaterdagavondwedstrijd is een feit. We hadden weer 4 leuke klassen gevuld met totaal 28 deelnemers. Het was lekker weer, enkel tegen het einde van de wedstrijd, werd het wat frisjes.


De vier klassen die reden, waren de jeugd, mini, stock en de koningsklasse formule 1.

We gingen van start met de jeugd. Aan de start van de kwalificatie stonden 5 deelnemers, Stijn, Celine, Oliver, Joost en Yoeri. Na de kwalificatie kwam Celine als grote winnares uit de bus, ze moest zich nu gaan bewijzen in de finales. In de eerste finale kon ze dit helaas niet waarmaken en werd nipt tweede acher Stijn, alhoewel ze wel de snelste rondetijd had van 19.67sec. In de tweede finale was ze Stijn de baas en met een klein verschil van 5 seconde wist ze de eerste plaats te behalen. Debutant Oliver kon met zijn derde plaats zeer trots op zichzelf zijn, hij zat nog in de zelfde ronde als de nummers 1 en 2. Einduitslag was

1. Stijn
2. Celine
3. Oliver
4. Joost
5. Yoeri

Na de Jeugdklasse kwam de instapklasse mini aan de beurt. Enige jeugd hier was Yoeri. De rest waren de mannen van middelbare leeftijd (de M-klasse). In de kwalificaties legde Randall en André het vuur aan elkaars schenen, Randall trok aan het langste eind en kreeg pole position. Na de eerste finale had André zijn revanche en klopte Randall op 2 seconden. Rob van de’r Sterren kwam op één ronde achterstand op de 3e plaats binnen. De tweede finale werden wat foutjes gemaakt, desondanks wist André de 1e plaats te behouden en was hier ook overall mee de winnaar in de M-klasse. In deze finale wist Rob van der Sterren een tweede plaats te bemachtigen met een ronde achter op André. De snelste tijden van de deelnemers lagen tussen de 21.4 en 24.7 seconde per ronde, er is dus niet zoveel spreiding in rondetijd. De uiteindelijke uitslag stat hieronder.

1. André
2. Randall
3. Rob van der Sterren
4. Bernard
5. Rob van de Looij
6. Yoeri

Hierna waren de snelle mannen aan de beurt. De heren van de stock klasse. 6 rijders verschenen aan de start. In de kwalificatie was Jari de winnaar, hij had in de eerste kwalificatie wel moeite met Nico die op 6 seconde achter Jari eindigde en in de 2e kwalificatie zat Erik-Jan met 3 seconde hem op de hielen. Deze heren waren de nummers 1,2 en 3 van de finales. In beide finales kon Nico de nummers 1 en 2 niet bijbenen en is op één ronde gezet. Jari overheerste hier ook met twee overwinningen. De uitslag is geworden:

1. Jari
2. Erik-Jan
3. Nico
4. Bart
5. Sven
6. Ruud
7. Stijn, Stijn is echter niet gestart.

En last, maar zeker niet least. De koningsklasse de F1/pancar klasse. Deze heren reden 3 kwalificaties om de snelste ronde om de finalestand te bepalen. In de finale waren ook 2 pitstops verplicht. In deze klasse waren 10 deelnemers. Jordy van de Ven domineerde deze klasse met zijn rondjes onder de 19 seconde. Geen van de deelnemers wist hem in te halen. De strijd om de tweede en derde plaats was een gevecht tussen Erik-Jan, Dennis en Harry die als volgt tot uiting kwam in de start van de finale. Jordy 1, Harry 2, Erik-Jan 3., Dennis 4. Jordy bleef ook in de 15 minuten durende finale heer en meester in deze klasse en haalde 47 ronden. Daarachter Erik-Jan met 44 ronden, gevolgd door Dennis met 42 ronden.
De uiteindelijke uitslag is:

1. Jordy
2. Erik-Jan
3. Dennis
4. Harry
5. Maurice
6. Patrick van de Bilt
7. Ruud
8. Stijn
9. Maurice André
10. Peter.

We kunnen weer terugkijken op deze geslaagde 3e open clubwedstrijd.
Op naar de volgende.

Volgende Open Clubkampioenschap vindt plaats op zaterdagavond 4 juli 2015.

Uitgebreide uitslagen kunt u HIER vinden.

een paar filmpjes:

 
U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen 3e Open Club Wedstrijd 2015