2e Open Club Wedstrijd 2015

220

Op zondag 3 mei vond open clubkampioenschap 2 plaats. Hoewel de weersverwachtingen slechte voorspellingen aangaven hadden we mazzel, het bleef bijna de hele dag droog. Bijna, alleen rijders van de laatste heat kregen een nat pak.

 

De jeugdwedstrijd mag een aanwinst genoemd worden. Met vijf deelnemers konden de deelnemers elkaar stevig partij geven omdat de snelheidsverschillen beperkt blijven. Joris Uijtenhouten won heat 1 voor Stijn Hooijmans. In heat 2 waren de rollen precies omgedraaid en wist Stijn Joris af te houden. Celine Beijerbacht wist de derde plaats veilig te stellen.

In de Mini klasse stond er vandaag geen maat op Andre van der Wal. Met ruime afstand en met snelle tijden wist hij de pole te verzilveren en in beide heats Randal Haddocks en Fons Stabel overtuigend achter te laten.

In de Stock vonden adembenemende gevechten plaats tussen Nico Beijerbacht, Yari van der Wal en Fons Stabel. Yari was de snelste in de qualificaties voor Nico en Fons. In de beide heats vond vele ronden lang gevechten plaatsen op centimeters van elkaar. Lang leek Yari de overwinning naar zich toe te trekken, het was echter Fons die uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam in beide heats met Nico op de derde plaats.

Bij de Formule/Pancar klasse was het als vanouds Jordy van de Ven die de drie kwalificaties voor zijn rekening nam voor Dennis van der Wagt en Harry Siebelink. In de lange wedstrijd was het Jordy die direct de kop nam en aanstalte maakte om de wedstrijd veilig te stellen. Na een paar rondjes begon het echter zachtjes te regenen, niet hevig maar genoeg om de baan flink nat te maken. Daar bleek de setup van Jordy totaal niet op berekend. Te veel overstuur resulteerde in pirouette na pirouette. Daarachter begon het op te vallen dat alle rijders met een Tamiya F104, met de smalle spoorbreedte, in de regen een indrukwekkend tempo konden onderhouden. Dennis van der Wagt, Edwin Cornellisen en Maurice van Gastel gingen stuk voor stuk aan Jordy voorbij, een beeld wat we zelden zien. In die volgorde werd de wedstrijd ook gefinishd.

Volgende Open Clubkampioenschap vindt plaats op zondag 6 juni 2015.

Uitgebreide uitslagen kunt u HIER vinden.