6e Open Club Wedstrijd 2014

107

Open Club Wedstrijd 6

Op een winderige zondag 17 Augustus werd door leden van ERCE de zesde wedstrijd van het open clubkampioenschap afgewerkt.

De voorspelde regen viel volop… in de rest van Nederland, in Eindhoven bleef het gelukkig droog.

In de Mini klasse kon Randall Haddocks vandaag niet echt een vuist maken naar de concurrentie. Randall kwalificeerde als tweede maar kon er in beide wedstrijden niet meer uitslepen dan een derde plaats. Fons Stabel domineerde de kwalificaties en mocht vanaf pole vertrekken. In de eerste heat wist hij die plaats ook redelijk simpel te verzilveren. In de tweede heat leek hij ook op weg dat te doen toen hij met een blunder vlak voor het einde crashte en de overwinning weggaf. Patrick Hoevenaars reed de hele dag constant wat hem de tweede plek opleverde in de eerste heat en zonder fouten te maken de tweede heat cadeau kreeg. De dagoverwinning was zijn deel.

In de Stock klasse bracht de tussenstand van het klassement de nodige spanning te weeg. Dennis van der Wagt en Fons Stabel gingen voor aanvang wedstrijd exact gelijk in de puntenstand. In de kwalificaties ging Fons er nog eens even goed tegenaan en zetten het baanrecord (layout 3) van 20,3 naar 20,0 waarna pole hem niet kon ontgaan. In de start van heat één ging het hem minder goed af, nam te veel snelheid mee in de eerste bocht en kwam achterstevoren te staan en kon achteraan aansluiten. Dennis wist een voorsprong te nemen. Fons kwam snel terug naar plaats twee en zelfs tot bij Dennis. Hij deed vervolgens enkele pogingen Dennis onder druk te zetten maar die gaf zijn plek niet meer uit handen. Op de meet was het verschil slechts 1 seconde. Sven Hooijmans legde beslag op de derde plaats voor Patrick Hoevenaars.

In de tweede heat ging Fons wat rustiger van start wat direct resulteerde in een aanval van Dennis bij opgaan rechte stuk. In het contact kwam Fons buiten de baan waardoor hij weer achteraan kon aansluiten. Ook nu kwam hij weer terug tot de tweede plaats, maar Dennis had al een aanzienlijke voorsprong die hij consolideerde. Het verschil op de meet was nu 3 seconde, in de tussenstand is het echter een onoverbrugbare kloof geworden, waarmee Dennis zijn titelaspiraties benadrukt. Patrick Hoevenaars legde beslag op P3 voor Sven Hooijmans die echter in het dagklassement de laatste podiumplek voor zich opeiste.

In de Vrije klasse had Jordy van de Ven vandaag een lastige dag. Hij kon met de F103, misschien door de koudere baan, vandaag niet goed op tegen het toerwagen geweld. Naast Nico Beijrbacht nam vandaag ook Jari van de Wal deel evenals Stijn Hooijmans. Nico Beijerbacht krijgt meer en meer snelheid uit de Xray en wordt een serieuze concurrent. In de eerste heat was het dan ook Nico die voor Jordy voor wist te blijven. Stijn Hooijmans leverde een knappe prestatie door beslag te leggen op de derde plek. In de tweede heat was het Jari die gedecideerd naar de overwinning reed. Ook nu kon Jordy niet de eerste plek bemachtigen en moest genoegen nemen met P2. Nico Beijerbacht legde beslag op de derde plaats en dat bleek genoeg voor zijn eerste dagoverwinning tot groot enthousiasme van zijn aanwezige familie.

De laatste wedstrijd voor het open clubkampioenschap vindt plaats op zondag 21 september. 

 Utgebreide uitslagen kunt u HIER vinden.