5e Open Club Wedstrijd 2014

P1012366

Juli stond dit jaar bekend om zijn warmte en zijn nattigheid. Augustus begint meteen op dezelfde voet, warm maar nat. Ook tijdens OC5 bleek daar geen ontkomen aan.

Vlak voor begin van de kwalifikaties liet Pluvius zich van zijn beste kant zien. De trekkers konden voor de eerste keer uit de bezemkast. Gelukkig is het asfalt warm, dus na het verwijderen van de meeste nattigheid is de baan na een half uurtje droog. Voor menigeen is het toch even wennen na een regenbui, want het beetje grip wat onze baan bied wordt allengs minder. Helaas kwam er later op de avond weer een stevige bui waardoor na overleg met de rijders besloten werd om het bij één finalewedstrijd per klasse te houden.

De mini kwalificaties was een duel tussen Randall Haddocks en Fons Stabel, waarbij Fons voor het eerst dit seizoen van pole mocht vertrekken. De wedstrijd ontrolde zich aanvankelijk zonder een echt duel om de leiding met Fons aan de leiding en Randall op gecontroleerde afstand. Toen vielen er echter enkele druppels waardoor Randel de voorsprong op zijn concurrent wist te verminderen. De druppels gingen over in zachte regen en zag Fons zich geconfronteerd met een uitbrekende achterkant. Randall veroverde de eerste positie maar merkte ook dat de zachte regen overging in stevige regen. Daar blijkt helaas menig elektronica niet happy van te worden, dus het begon nu ook aanzienlijk uitvallers te regenen. Helaas voor Randall gaf zijn mini ook de geest in leidende positie. Hij bleek toch genoeg ronden afgelegd te hebben voor de derde plaats. Op het einde van de sessie ging het hozen en onweren, waarop alle baaninzetters het spontaan op een lopen zetten naar droger oorden. De laatste uitvaller was Bernard Uittenhout waarmee hij de tweede plaats verzilverde. Tja, en toen reed nog er welgeteld één gele mini braaf zijn rondjes. Als enige wist Fons de 7 minuten sessie te vervolmaken en sleepte daarmee de dagoverwining binnen op een verder geheel verlaten rijdersstelling. Dat zien we niet elke dag!

Vermeldenswaardig is het feit dat alle aanwezige kinderen na de regenbui het initiatief namen om te helpen bij het verwijderen van het overtolige water. Onze dank voor hun inspanningen willen we graag vermelden.

In de stock kwalificaties ontspon het verwachte duel tussen Fons Stabel en Dennis van der Wagt. Redelijk overtuigend wist Fons dat in zijn voordeel te beslechten, volgens Dennis komt zijn auto wat tractie en koppel te kort. Na een aanzienlijke vertraging vanwege de regen stelde de stockrijders zich op op de nog deels natte baan. Door wielspin van Fons wist Dennis direct de leiding te nemen. Het eerste slachtoffer van de resterende nattigheid was Patrick van den Bilt, die in de kwalificaties ook al niet gespaard bleef van de nodige materiele pech. Daarna sloeg het geluk dat Fons had met de mini om in pech bij de stock auto die zichzelf uitschakelde op het rechte stuk. Voor Dennis lag nu de weg naar de dagoverwinning onbedreigd in het vooruitzicht. Achter hem wist Patrick Hoevenaars de tweede plaats te bemachtigen en (redelijk verassend) Joris Uittenhouten de derde plaatse voor Stijn Hooijmans. Tussen elke rijder onderling zat een ronde verschil in de einduitslag.

De vrije klasse werd gespaard van regen en de rijders konden op een vrijwel droge baan hun kwalificaties en wedstrijd afwerken. Geen spannende ontwikkelingen aan dit front, Jordy van de Ven is heer en meester met zijn F1. Beide kwalificaties en de dagoverwinning waren overtuigend voor hem. In de wedstrijd wist Nico Beijerbacht met een Xray de tweede plaats te bemachtigen en daarmee zijn status als sterke nieuwkomer te bevestigen. Good old Harry Siebelink werd met behulp van weer een prachtige kap op zijn pan-car derde vandaag. Stijn Hooijmans probeerde naast de stock ook de vrije klasse uit met een keurige vierde plaats als resultaat.

Tot zo ver ons verslag. Hopelijk gaat ook pluvius met vakantie, als het even kan op zondag 17 augustus, want dan hopen we iedereen weer te treffen tijdens OC6.

 Utgebreide uitslagen kunt u HIER vinden.