Wedstrijden

4e Open Club Wedstrijd 2014

220

De maand juli wordt gedomineerd door een aantal grote sport evenementen. Op 5 juli mocht Nederland aantreden tegen Costa Rica, worden op Winbledon finales afgewerkt, starte de Tour de France in Leeds en natuurlijk voor ons het allerbelangrijkste evenement: de 4e Open Clubkampioenschappen bij ERCE.

 

De weersverwachting voorspelde niet veel goeds, het bleek de opkomst echter niet te deren in vergelijking vorige OC's met 8 deelnemers mini en stock en 9 bij de vrije klasse. Vlak voor de start van de eerste kwalificatie van de mini's zette een miezerregen even door in een klein buitje waardoor de baan toch echt nat werd. Niet genoeg om elektronika te ontregelen, wel om een kleine verschuiving van de machtsverhoudingen teweeg te brengen. Ook bij de eerste kwalificatie van de stock was nog enigzinds vochtig, maar niet meer doorslaggevend. De overige sessies werden echter droog verreden.

Bij de mini's nam Erik-Jan Mol voor het eerst dit jaar deel aan een OC en niet zonder succes. Erik-jan wist de kwalificaties overtuigend op zijn naam te zetten en dulde geen concurrentie in de wedstrijden. Daarachter speelde zich een spannende strijd af voor de overige podiumplekken tussen Maurice van Gastel, Randal Haddocks en Fons Stabel. De onderlinge verschillen bedroegen vaak slechts tienden van seconden met vele positie wisselingen. Uiteindelijk stelde Maurice de tweede en Randal de derde plaats veilig. Vermeldenswaardig is de opmars van Rob van der Sterren met "The White Machine". Rob blijkt serieus te experimenteren met S-grips, inlays en airgaps. Het werp klaarblijkelijk vruchten af want het witte monstertje blijft aardig bij getuige een keurige zesde plaats achter Andre van de Wal. Youri Methorst en Bernard Uitenhout finishte op plek 7 en 8.

De stock klasse werd een onderling duel, zoals bij bijna het hele seizoen al, tussen Fons Stabel (Xray) en Dennis van der Wagt (HPI). Dennis wist Fons tijdens de kwalificaties voor te blijven en wist ook in de eerste wedstrijd P1 te verzilveren. In de tweede wedstrijd wist Fons echter in wat melle op de baan Dennis te passeren en afstand te nemen. Hierdoor kon Fons een extra ronde afleggen en de eindzege claimen. De strijd voor de overige plaatsen leverde ook mooie gevechten op. Erik-jan Mol (Schumacher) kon uiteindelijk de derde podiumplek bemachtigen. Sven Hooijmans voerde de rest van het veld aan maar kon geen podium meer bereiken.

In de vrije klasse geen echte verrassingen voor de overwinning. Jordy van de Ven kon met een Tamiya F103 wederom iedereen de baas met de spreekwoordelijke vingers in de neus. Kwalificatie en wedstrijden werden door Jordy, in een voor de gelegenheid met een nieuwe blauwe kap uitgeruste formule 1 wagen, gedomineerd. Juniorlid Bart Schurian toonde een zeer indrukwekkende progressie in vergelijking met eerdere wedstrijden en werd uiteindelijk tweede met een Tamiya TA06 touringcar. Nieuwkomer Nico Beijrbacht sleepte een keurige derde plaats binnen met een Xray touringcar en wist daarmee routinier Peter de Wit van het podium te houden.

Tot zover de terugblik. Inmiddels kijken we al weer uit naar OC5 op zaterdag 2 augustus.

 Utgebreide uitslagen kunt u HIER vinden.

 

U bevindt zich hier: Home Home Wedstijdverslagen 4e Open Club Wedstrijd 2014